superior

EmpresesDestinacions

Comença la temporada d’esquí a Catalunya

La majoria de les estacions d´esquí catalanes i andorranes han obert les instal·lacions. Les nevades generalitzades i les baixes temperatures que permeten la producció mecànica de neu han avançat la posada en marxa de la temporada.

Les expectatives són molt bones, però condicionada sempre a l’evolució de la pandèmia. L’any passat la pràctica d’aquest esport va estar molt afectada per les restriccions de mobilitat. Ara com ara el ritme de les reserves és excel·lent. Els negocis del Pirineu no es poden permetre una caiguda de visitants i d’ingressos del 70% com la temporada passada. La previsió és fregar els resultats del 2019.

Les autoritats sanitàries han explicat que activen un seguiment per prevenir el contagi del coronavirus als Pirineus coincidint amb l’inici de la temporada de neu. Han ofert la vacunació als treballadors del sector. També faran un seguiment de les aigües residuals per analitzar les restes d’indicadors del virus i la seva evolució.

Com és habitual les primeres estacions del Pirineu català i andorrà a obrir són les de referència: Baqueira Beret (Lleida), Masella i La Molina (Girona) i Grandvalira (Andorra). Se sumen en aquesta posada en marxa Vallter (Girona), Port Ainé, Espot, Boí Taüll (Lleida) i Vallnord (Andorra).

Les estacions han invertit milions d’euros per posar a punt les instal·lacions. L’associació Atudem explica que la inversió global a nivell d’Espanya és propera als 40 milions. Aquesta quantitat és la més elevada de les darreres temporades. Aramon, propietària de les estacions aragoneses, hi ha invertit més de 20 milions, tot i que Baqueira Beret torna a ser l’estació que més inverteix de manera individual (7 milions d’euros). A Andorra és Grandvalira amb gairebé 8 milions d’euros la que fa l’esforç econòmic més gran.

Articles relacionats

Back to top button