Destinacions

Ferrocarrils de la Generalitat integra la gestió de Boí Taüll a la seva cartera d’estacions d’esquí

Una nova estació entra a mans de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), l’organisme públic assumeix la gestió de l’estació d’esquí de Boí Taüll. Segons ha comunicat el Govern català l’objectiu és garantir l’obertura de l’estació aquesta nova temporada 2020-21. El sector de la neu a Catalunya està quedant pràcticament en la seva totalitat sota el control públic a base de rescats.

L’executiu ho justifica perquè les estacions són un element clau en l’activitat econòmica de les comarques de muntanya, amb poques alternatives per desenvolupar projectes empresarials que generin llocs de treball. En el cas de l’estació de la Vall de Boí depenen uns 140 llocs de treball directes i més de 300 d’indirectes.

Boí Taüll ja va ser adquirida pel Govern fa uns 6 anys però des d’aquell moment va anar teixint una teranyina societària amb arrendament a altres societats privades, condonant deutes… ara simplifica la situació i traspassa íntegrament a FGC la titularitat del capital, l’explotació i la direcció. El Govern a més ha condonat i cancel·lat el préstec participatiu d’1,2 milions que va concedir a Actius de Muntanya, SA per deixar net de deutes el traspàs a Ferrocarrils. L’empresa pública es queda el 100% de les accions que tenen un valor de 13,6 milions d’eu

La Generalitat és la propietària del domini esquiable de l’estació però el complex del ressort amb hotels i altres allotjaments situats en la zona del Pla de l’Ermita que pertanyien antigament al grup Nozar són propietat d’altres empreses, en aquest cas, privades.

En aquests moments conformen la cartera pública d’estacions d’esquí de FGC les estacions de La Molina, Espot, Port Ainé, Vallter 2000, Vall de Núria i Boí Taüll.

Articles relacionats

Back to top button