superior

Destacat

El turisme, indústria creadora de llocs de treball

El turisme és un sector que està contribuint a generar missatges i notícies positives i això, d’alguna manera, també ajuda a sortir de la crisi.

L’actual situació econòmica continua essent força preocupant però el que ens intenta transmetre l’actual Govern, amb l’ajut d’alguns mitjans de comunicació, ajut que per cert no van donar a l’anterior Govern, és la sensació de que poc a poc s’estan obtenint algunes millores. I és cert. Ningú pot assegurar que estiguem sortint de la crisi, però en canvi sí que es respira bona sensació –per al turisme-.

I això és bo, fins i tot si no fos cert, perquè l’estat psicològic de qui la pateixen té molt a veure amb la capacitat de superació de la crisi. Fa uns dies en un reportatge de televisió vaig veure els diferents instruments psicològics que en F.D. Rooselvet va fer servir per crear un ambient d’esperança per sortir de la crisi del 29. També és cert, que al mateix temps prenia decisions econòmiques importants de cara a la creació de llocs de treball i riquesa del seu país.

Per això és important que en aquest moments alguns mitjans de comunicació estiguin transmetent que el turisme vacacional està pal•liant encara que sigui lleugerament la crisi en crear oportunitats de treball. Això no és nou, és el que ha passat històricament de juny-setembre, tant el 2009 que va ser el pitjor any pel sector turístic com molts altres. La diferència és que aquest any algú se’n fa ressó. Benvingut sigui l’interès per la indústria turística.

El turisme és l’eix central de la nostra economia i l’únic sector que té capacitat en aquest moment per crea llocs de treball. Ha de ser i serà el motor per sortir de la crisi. Estem d’acord que nomes sortirem de la crisi amb les exportacions. I el turisme és exportació, encara que els economistes moltes vegades es neguin a reconèixer-ho.

Raimon Martínez Fraile
Adjunt a la Presidència d’AC-HOTELS
President del SITC

Back to top button