superior

DestinacionsEmpreses

Les estacions d’esquí a Catalunya volien obrir però ja no tenen data

Bona part de les estacions d’esquí catalanes tenien previst obrir les instal·lacions a partir d’aquest 9 de desembre, amb permís de la neu i de les restriccions que puguin estar vigents en aquell moment. Però assumeixen que ja no hi ha data d’obertura assegurada.

L’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM) espera que les estacions actuïn de forma coordinada i l’obertura es faci de forma unitària en tot el sector. Però encara s’ha de veure quina pressió realitzen els governs d’Alemanya, França, Itàlia i Andorra que no volen deixar obrir fins el gener i demanen a la resta d’estats que facin el mateix. Per si de cas, aquests països han assegurat que prendran mesures perquè els seus ciutadans no es desplacin a altres estacions de l’estranger.

A poc que estigui flexibilitzada la mobilitat entre comarques els dies laborables les estacions catalanes esperaran ja els primers esquiadors. Les instal·lacions han estat tancades pel pont de la Puríssima, tradicionalment tret de sortida a la temporada de neu i dates de gran afluència d’esquiadors.

La desescalada no ha permès aprofitar un pont de quatre dies pel confinament municipal de cap de setmana i la majoria d’estacions han pactat no precipitar l’obertura i esperar a que passin aquests dies de festa.

Començant la temporada un dia laborable l’assistència d’esquiadors podria ser més esgraonada. En aquests moments els caps de setmana està restringida la mobilitat territorial i no poden desplaçar-se esquiadors fins als pirineus catalans. Esperes a que la desescalada per fases a Catalunya permeti la mobilitat comarcal.

A Catalunya, excepte algunes excepcions, la majoria de les estacions d’esquí són de titularitat pública. Les gestiona l’empresa Ferrocarrils de la Generalitat. Destaquen la Molina, Boí Taüll, Núria, Vallter 2000, Espot o Port Ainé. La joia de la corona, Baqueira Beret també tenia prevista la seva presentació de temporada avui 10 de desembre però l’ha posposat.

Articles relacionats

Back to top button