Transport

Norwegian entra a l’abisme i posa un peu a la fallida

La companyia aèria de baix cost Norwegian ha entrat en poques hores en concurs de creditors a Irlanda i Noruega per evitar la fallida definitiva.

La situació crítica de l’aerolínia noruega era coneguda en el sector des de fa mesos. La companyia dóna aquest pas per poder iniciar una reconstrucció a la desesperada. La justícia irlandesa i noruega han entès que l’aerolínia no té opcions d’arribar a un acord amb els seus creditors i li permet entrar en aquest procés concursal.

La intenció de Norwegian és reduir el deute tant com li sigui possible per poder captar alguns inversors. Un primer pas serà la reducció de la seva flota d’avions. Tot i això, la companyia assegura que seguirà operant les seves rutes amb normalitat.

La Covid-19 ha acabat de donar el cop gairebé definitiu a una baix cost que arrossega una situació crítica des de fa anys. Fins a 600 milions d’euros en pèrdues acumula en el que va d’any. Com ja vam explicar en Comunicatur el sector aeri s’enfronta a una situació de canvis estructurals contundents.

L’aerolínia ha anat trampejant suspenent llocs de treball, reduint rutes, acumulant centenars de milions d’euros de deute en accions i accedint a una ajuda estatal milionària. Ara entra en la fase d’última oportunitat.

Un altre punt a tenir en compte és que Norwegian ha estat una de les companyies que més han apostat per les connexions intercontinentals des de l’aeroport de Barcelona. En 2019 el nombre de passatgers que va moure al Prat va ser d’1,7 milions.

Articles relacionats

Back to top button