superior

abajo

TransportEmpreses

La crisi més profunda de l’aviació moderna

Totes les companyies aèries del món es troben en números vermells. Des de la Segona Guerra Mundial el sector de l’aviació a reacció no havia assumit una situació de pèrdues tan gran com l’actual.

En el cas europeu British Airways i Lufthansa acumulen ja perdudes, entre 2.000 i 4.000 milions d’euros en tot just nou mesos.

Per sobreviure les empreses han utilitzat tota la liquidesa amb què compten o han ampliat capital o han emès bons o directament han rebut ajudes públiques, en alguns casos els estats han injectat milers de milions.

Air France i KLM han rebut un ajut de 10.000 milions d’euros, Lufthansa 9.000 milions i Alitalia 3.000 milions.

En el cas de les companyies amb origen espanyol com Iberia i Vueling els ajuts han estat més modestos basant-se en crèdits ICO a baix interès de 700 i 300 milions d’euros respectivament que no suposen entrada estatal en el capital.

Moltes de les aerolínies que actualment coneixem com Alitalia, TAP o Norwegian només podran sobreviure nacionalitzant-se i passant a ser públiques. Les aerolínies més petites que no formin part de cap gran grup estan condemnades.

Quan se superi la pandèmia i passi la crisi actual de demanda, a cinc anys vista, moltes companyies hauran desaparegut. Es produirà una concentració empresarial i una disminució de les connexions així com un increment de preus.

Aquesta crisi va aparellada a un abandonament previsiblement dels petits aeroports d’àmbit regional. La recuperació serà desigual i beneficiarà més als grans aeroports que compten amb l’operativa de les grans aerolínies.

Articles relacionats

Back to top button