superior

MercatsFormacióTransport

La PCR obligatòria per entrar a Espanya afectarà de facto a tots els mercats emissors de turisme

A partir del 23 de novembre tots els viatgers que vulguin arribar a Espanya per mar o aire hauran d’aportar una prova PCR negativa de Covid realitzada com a màxim 72 hores abans del viatge. La mesura s’aplica als procedents de països d’alt risc, segons explica el Ministeri de Sanitat, però de fet s’aplicarà a la pràctica totalitat dels viatgers ja que pocs països compleixen amb els indicadors mínims de seguretat.

Aquesta mesura la veia amb bons ulls el sector turístic, però serà a partir de desembre que es podrà valorar si suposa un pas endavant o un pas enrere. L’obligació de realitzar una prova en origen serà un fre als viatges de curt ràdio i de poca durada. Mentre algunes destinacions com Canàries, que inicien ara la seva temporada alta, aquesta mesura té tot el sentit, està per veure que suposa per a la resta.

El mapa de risc de la UE situa a tots els països europeus, a excepció de Noruega, Finlàndia i Grècia, en nivell de màxim risc. Així que podem acomiadar-nos durant un temps de l’arribada de turistes internacionals que no tinguin previst passar una llarga temporada a Espanya. No compensa ni econòmicament ni en logística disposar d’una PCR per a un viatge short break.

Pel que fa als mercats emissors de llarga distància, es troben en taxes de risc altes: EUA, Brasil, Argentina, Rússia o Emirats Àrabs.

Procediment
Les companyies aèries i marítimes, agències de viatges i la resta d’operadors turístics han d’informar als seus clients de l’obligació de disposar de la PCR realitzada com a màxim 72 hores abans d’arribar a Espanya. Els viatgers, a més, han d’emplenar prèviament el formulari de control sanitari en el qual s’especificaran que han realitzat el test i les autoritats espanyoles podran sol·licitar que ho acreditin.

El Formulari es pot emplenar telemàticament a través del web www.spth.gob.es o mitjançant l’aplicació Spain Travel Health-SpTH. També hi ha la possibilitat de presentar-lo en paper abans de l’embarcament.

Articles relacionats

Back to top button