superior

AllotjamentEstudis

Els clients espanyols estan castigant els allotjaments catalans

L’afluència de turistes de la resta de l’Estat als allotjaments turístics catalans ha caigut de forma significativa, segons les dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu de Catalunya. Contrasta amb el bon comportament que estan tenint els clients catalans i estrangers.

Al gener, els establiments hotelers catalans van registrar un rècord de clients. Van allotjar un 4,1% més que un any abans i les pernoctacions van pujar un 3%. En aquest creixement no ha sumat el turista espanyol que ha reduït en mig punt el nombre de pernoctacions.

Més pronunciada ha estat el descens dels clients procedents de la resta de l’Estat en els allotjaments turístics extra hotelers (càmpings, apartaments, cases rurals i albergs). Els clients espanyols han baixat fins un -15% i les pernoctacions generades un -9,4%. Per modalitats, les pernoctacions dels espanyols al gener s’han desplomat un -33,5% en els càmpings, un -27,4% en el turisme rural, un -4,9% en els apartaments i un -34,8% en els albergs.

Pernoctacions dels clients espanyols exceptuant els catalans:
Hotel: -0,5%
Càmping: -33,5%
Rural: -27,4%
Apartament: -4,9%
Alberg: -34,8

Malgrat tot, l’ocupació global dels establiments extra hotelers ha estat positiva amb un 3,9% més de clients i un 5,9 més de pernoctacions el passat gener. I els hotels catalans han assolit el mateix mes de gener una ocupació mitjana del 49,7% de les habitacions, 0,7 punts percentuals més que el gener de 2017 (49%). L’estada mitjana ha estat de 2,2 pernoctacions per viatger, una mica per sota de la de fa un any (2,3).

Articles relacionats

Back to top button