Allotjament

Llogar al jardí de casa a un campista, la nova oferta de les plataformes

Les plataformes digitals de lloguer turístic estan ampliant les possibilitats de negoci. Ara han entrat en el món del càmping. Qualsevol espai és susceptible de llogar-se per a instal·lar una tenda de campanya o una autocaravana.

L’anomenada economia col·laborativa obre la porta a aquesta nova fórmula que alguns turistes estan utilitzant com a alternativa a l’oferta tradicional. ‘Gamping’ o ‘garden sharing’ són les Airbnb dels jardins particulars dedicats al lloguer turístic. També permet llogar espais en entorns naturals particulars com vinyes, plantacions de cultiu o granges.

Aquestes plataformes lloguen una superfície per instal·lar les caravanes o les tendes de campanya i en molts casos ofereix serveis extra com piscina, cuina o un altre tipus d’instal·lacions. La sofisticació del negoci és total. Evidentment entre aquests serveis no pot faltar el wifi.

El negoci ha anat evolucionant fins al punt que molts dels propietaris dels jardins faciliten als turistes la tenda d’acampada i ofereixen servei d’esmorzar i dinar. Una mena de càmping en petit format de particulars que ingressen uns diners replicant una activitat legalitzada que compleix una bona quantitat de normatives. En algunes regions italianes les autoritats han començat a regular aquesta pràctica com una fórmula de turisme sostenible i responsable.

Els seus defensors utilitzen els mateixos arguments que utilitza Airbnb: permet el contacte entre el turista i l’amfitrió local amb el qual pot conèixer millor la realitat de la destinació. Alhora que els propietaris particulars poden guanyar uns diners extres.

Articles relacionats

Back to top button