superior

Allotjament

30 milions d’euros en préstecs pels allotjaments turístics

L’Institut Català de Finances (ICF) i de la Direcció General de Turisme han posat en marxa una nova línia de préstecs , denominada “ICF Turisme”, per finançar projectes de millora i modernització. Poden acollir-se establiments hotelers, càmpings, apartaments turístics i turisme rural puguin realitzar obres i reformes que els permetin millorar qualitativament les instal·lacions.

Edifici del Grup ICF a Barcelona

Entre les millores que poden fer els allotjaments amb aquests préstecs també s’inclouen aspectes com l’accessibilitat i la qualitat dels serveis i projectes d’eficiència energètica. L’import dels préstecs oscil·larà entre els 60.000 i 1 milió d’euros i es podrà finançar el 100% del projecte. Pel que fa al termini, els sol·licitants podran demanar els préstecs a un màxim de 10 anys amb possibilitat d’un període de carència de fins a 2 anys.

L’ICF destina 30 milions d’euros a aquesta línia i la Direcció General de Turisme aporta 4 milions d’euros a un fons que servirà per bonificar fins al 2% del tipus d’interès. Els recursos per bonificar els interessos provenen de la recaptació de l’Impost sobre les estades en establiments turístics.

Els allotjaments han de tenir la seva seu operativa a Catalunya i una antiguitat mínima de 2 anys. A Catalunya hi ha més de 6.100 establiments d’allotjament turístic (hotels, càmpings, apartaments i turisme rural) que sumen prop de 620.000 places i que podrien acollir-se a aquesta nova línia.

Les sol·licituds s’han de presentar a través del portal web de l’ICF www.icf.cat

Articles relacionats

Back to top button