superior

Transport

Desencallada l’ampliació de la pista de l’Aeroport del Prat

Finalment les administracions catalana i estatal han arribat a un acord que permetrà ampliar la pista de l’aeroport de Barcelona-el Prat. La inversió estava bloquejada per disputes polítiques i mediambientals.

La inversió del nou Pla Director d’AENA serà 1.700 milions d’euros entre els anys 2022 i 2031, i ha de servir per convertir l’aeroport de Barcelona en un hub de vols intercontinentals. Les administracions han assegurat que aquest nou pla s’elaborarà amb criteris ambientals, ja que l’ampliació de la pista està projectada sobre uns terrenys d’una reserva natural protegida. Preveuen una consulta prèvia a la Comissió Europea per saber si s’afecten àmbits mediambientalment protegits.

En l’acord per a l’ampliació també s’han inclòs els aeroports de Reus i Girona que comptaran amb estacions ferroviàries d’alta velocitat connectades amb el de Barcelona. Aquesta connexió en tren millorarà l’operativa de l’aeroport de Barcelona situant les instal·lacions de Girona i Reus a 30 minuts. Tindran una funció complementària per descongestionar el de Barcelona.

La Generalitat ha informat que el sistema aeroportuari català amb Girona i Reus genera el 7% del PIB català.

Articles relacionats

Back to top button