superior

EmpresesTransport

Els creuers seran testimonials al Port de Barcelona

El Port de Barcelona calcula que tindrà entre 75 i 100 escales de creuers fins a final d’any, que suposaran uns 200.000 creueristes. Una xifra simbòlica comparada amb els moviments habituals d’aquesta activitat al port de la capital catalana.

Algunes companyies han anunciat l’inici de les operacions a partir d’aquest estiu. L’any 2019 van arribar 850 creuers i 3,2 milions de passatgers. El de Barcelona és el Port líder a Europa en creuers. Compta amb 7 terminals internacionals de passatgers.

El primer creuer que ha arribat a Barcelona després de la pandèmia ha estat en el mes de juny. Es tractava d’un vaixell d’MSC de ruta per la Mediterrània amb uns 1.500 passatgers. Ha estat el primer de ruta internacional a Barcelona després de 15 mesos d’aturada general a nivell mundial.

El port preveu una recuperació progressiva de l’activitat. A les companyies que han iniciat aquest juliol les operacions es poden sumar en aquest mes d’agost les navilieres nord-americanes. I així fins a tancar l’any amb un número reduït d’escales que no arribarà al centenar.

Totes les companyies de creuers han incorporat protocols antiCovid molt estrictes, algunes inclouen fins i tot la geolocalització dels passatgers per facilitar el rastreig dels contactes. Malgrat les mesures, les embarcacions no han estat inexpugnables al virus i com en el general de les activitats s’han reportat episodis de contagi.

Articles relacionats

Back to top button