superior

abajo

Destinacions

Catalunya es proposa ser una destinació referent en Slow Tourism

El projecte europeu ENI CBC MED Med Pearls subvencionarà la creació de 6 productes turístics slow a les comarques catalanes de l’Anoia, les Garrigues i la Ribera d’Ebre que permetin conèixer els indrets en profunditat i gaudir-los sense pressa.

Aquest projecte europeu anomenat Med Pearls l’impulsa el Departament d’Empresa i Treball, a través de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) i aportarà una subvenció de 16.000 euros per a cadascú dels productes turístics que responguin a aquesta filosofia. S’hauran de desenvolupar en zones de baixa densitat turística però amb molt de potencial per a l’Slow Tourism.

Segons expliquen a l’ACT, “Catalunya vol esdevenir un referent en Slow Tourism”. Valoren que aquesta tipologia de turisme responsable i sostenible posa èmfasi en promoure i involucrar les economies locals per tal de donar a conèixer experiències turístiques culturals i naturals amb respecte als llocs visitats. La directora general de Turisme, Marta Domènech, afirma que “l’Slow Tourism permet l’oportunitat d’explorar destinacions poc conegudes en entorns naturals i recórrer paratges de manera immersiva i a un ritme lent”.

Les característiques que han de tenir les propostes turístiques slow dins el programa són:

Els paquets han d’oferir allotjaments turístics locals o de propietat familiar (negoci familiar).

Les activitats del paquet turístic han de vetllar per la conservació del patrimoni natural i cultural del territori, permetre una millor comprensió de les identitats locals, i promoure un turisme responsable.

Els menjars inclosos en els paquets han de promoure els productes locals i autòctons del territori així com la seva cultura gastronòmica.

Els paquets han de potenciar l’ús de sistemes de mobilitat sostenibles (bicicletes, caminades, rutes a cavall, etc.), rutes menys concorregudes, i transport públic del territori.

Articles relacionats

Back to top button