Destinacions

Les ciutats catalanes connectades per l’AVE s’uneixen

Les ciutats de Figueres, Girona, Tarragona, Lleida, el Prat, Barcelona, a les quals s’ha sumat Perpinyà, han presentat un projecte de promoció conjunta al voltant del seu futur nexe d’unió, el Tren d’Alta Velocitat (AVE). La primera iniciativa ha estat la publicació del catàleg “Una via, set històries”.

Aquest catàleg de promoció que es distribuirà en totes les oficines de turisme de les set ciutats, fa referència als principals atractius turístics, espais d’interès natural, propostes lúdiques i culturals i a esdeveniments internacionals que se celebren en cada localitat.

Aquests municipis ja van decidir el passat mes d’abril, en el marc del Saló Internacional de Turisme de Catalunya, constituir una Xarxa de Cooperació per a rendibilitzar des del punt de vista turístic els beneficis que suposarà estar comunicades amb el futur traçat d’alta velocitat. Entre els objectius de la Xarxa està la promoció d’iniciatives turístiques conjuntes, l’elaboració de circuits combinats i d’eixos temàtics comuns.

Tarragona i Lleida són dos exemples de ciutats que estan explotant ja el fet de disposar de connexió AVE. Han iniciat promocions directes i impactes publicitaris en els mercats de proximitat: l’àrea urbana de Barcelona, la resta de Catalunya, Saragossa, Madrid…

Back to top button