AllotjamentEstudis

El preu per habitació hotelera creix un 7,9% a Catalunya

L’any 2015 els hotels catalans han registrat nous rècords d’afluència, amb 17,6 milions de viatgers, un 5,2% més que un any abans, i pràcticament 52 milions de pernoctacions (increment interanual del 3,4%). El creixement de les pernoctacions hoteleres catalanes és un punt menys que en el conjunt de l’Estat que s’ha situat en el 4,4%.

Els turistes estrangers suposen el 61% dels clients dels hotels catalans i el 70% de les pernoctacions. El viatger estranger no ha aportat pràcticament cap increment respecte el 2014. Qui si ha augmentat amb força el flux de clients i pernoctacions ha estat el turisme resident català. Els establiments han tingut més d’un 10% de clients catalans que han augmentat més de l’11% les seves pernoctacions.

L’estada mitjana ha estat de 2,9 pernoctacions per viatger, lleugerament per sota de la registrada un any abans, quan va ser de 3 pernoctacions per viatger. El mercat estranger que ha generat 10,7 milions de clients i 36,3 milions de pernoctacions, té una estada mitjana més alta, de 3,4.

Els hotels de Barcelona i els Pirineus els que més creixen en rendibilitat

En els allotjaments catalans, la rendibilitat hotelera anual s’eleva a 88,9 euros per habitació ocupada, un 7,9% més que el 2014, i 56,3 euros per habitació disponible, amb un increment interanual de l’11,7%.

Els hotels de la ciutat de Barcelona obtenen les rendibilitats més elevades. Fins a 116,4 euros per habitació ocupada i 89,4 euros per habitació disponible. Els establiments dels Pirineus tot i tenir unes de les tarifes més baixes són els que han tingut els majors increments interanuals.

Catalunya ha estat el passat exercici la primera destinació estatal receptora de clients, amb el 19% del flux total, i la tercera quant a pernoctacions, amb el 16,9% del total.

A Espanya les pernoctacions han arribat als 300 milions, un 4,4% més i el preu mitjà de l’habitació es situa en 78,7 euros, un 4% més que en 2014.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button