superior

abajo

Transport

El Prat acumula un creixement del 13,4%

El tràfic de passatgers per l’Aeroport del Prat durant els primers cinc mesos de l’any està sent molt positiu. Fins el maig han passat més de 16 milions de viatgers, un 13,4% més que durant el mateix període de l’exercici anterior.

Els passatgers internacionals han crescut de forma important, un 11,7%, mentre que els viatgers domèstics han augmentat de forma més accentuada, un 14,3%. Les operacions de l’aeroport -enlairaments i aterratges- s’han incrementat un 5,7%, que comparat amb el creixement de viatgers implica que els avions han tingut una ocupació més alta.

El comportament de l’aeroport de Girona va en sentit contrari. Porta dos mesos consecutius de descens després d’un bon febrer i març. En el mes de maig els passatgers han caigut un 13% i el nombre d’operacions també ha estat un 16% inferior al d’un any enrere. L’acumulat dels cinc mesos és d’un descens del 8.8%. Girona continua arrossegant la seva dependència de Ryanair que està retallant rutes cada any.

El conjunt dels aeroports espanyols -dades d’AENA- han registrat un increment de viatgers de l’11,9% fins el maig. Barajas lidera el nombre de passatgers a l’Estat amb 19,2 milions, uns 3 milions més que l’aeroport de Barcelona.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button