superior

Transport

Un juny calent per l’aviació, s’entreveuen cancel·lacions

Les companyies aèries es preparen per acumular retards i cancel·lacions durant aquest mes de juny. La vaga de controladors francesos es pot activar durant la celebració de l’Eurocopa 2016 tot i que el Govern ha aconseguit aturar-lo per moments.

Les aerolínies compten amb cancel·lar desenes de vols els propers dies si el conflicte persisteix. Les operacions aèries amb origen o destinació França es veurien afectades, però també aquells que amb altres destinacions europees sobrevolin l’espai aeri gal. Espanya serà una de les destinacions que poden quedar més afectats per la vaga sobre terreny francès.

Els sindicats tenen en el punt de mira el campionat de futbol que comença a França el 10 de juny. Aquests dies la pressió de la vaga pot aguditzar-se per causar major impacte. Les companyies estudien utilitzar avions de més capacitat quan els sigui possible per recol·locar els viatgers afectats. Altres aerolínies aconsellaran als seus clients que optin per les reserves flexibles perquè puguin canviar el vol si es complica el trànsit aeri durant les pròximes setmanes. Als controladors se sumarien els pilots d’Air France que han aprovat una vaga de l’11 al 14 de juny.

Articles relacionats

Back to top button