superior

abajo

Organismes / Política turística

Rajoy presentarà un Pla Integral del Turisme

El futur president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assenyalat que presentarà un Pla Integral de Turisme "que valori el sector com prioritari, millori la seva fiscalitat i desenvolupi polítiques transversals" entre tots els Ministeris implicats en el sector.

"El turisme és la nostra principal indústria exportadora", va recordar Rajoy en el seu discurs d’investidura en el Congrés dels Diputats, en el qual es va comprometre a potenciar la imatge d’Espanya com destinació turística de qualitat.

Rajoy va detallar que per assolir aquest objectiu es procedirà a la "modernització" i millora de les Oficines de Turisme d’Espanya en l’Exterior.

El sector turístic ha acollit amb cautela però amb optimisme l’anunci. El president de la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (Cehat), Joan Molas, ha declarat que esperen "concreció com més aviat millor" en les mesures. Ha destacat que una mesura "urgent i necessària" seria la implementació d’un IVA superreduït per al turisme "durant un període concret", el què, segons apunta, contribuiria a la recuperació de certs mercats. Així mateix aposta per impulsar una nova normativa laboral, que doni "més flexibilitat als hotels, afavorint la mobilitat funcional immediata".

Per la seva banda, el vicepresident executiu del ‘lobby’ turístic EXCELTUR, José Luis Zoreda, confia que "la lletra petita" d’aquest anunciat Pla es materialitzi en "un pla de reconversió del sector turístic espanyol". Entre les mesures que reclama el sector des de fa anys es troben les millores i incentius fiscals que "permetin des de la reinversió de beneficis en equipaments fins a un IVA reduït per al sector turístic".

La Confederació Espanyola d’Agències de Viatges i Turoperadors (Ceavyt) ha advertit que l’eliminació dels ponts que proposa Mariano Rajoy en el seu discurs d’investidura, perjudicarà "substancialment" al sector turístic si finalment prospera. Les agències de viatge recorden que més de la meitat dels viatges, un 53%, que els espanyols han realitzat en territori espanyol fins a octubre s’han produït en caps de setmana o ponts.

El president de la patronal, Rafael Gallego, ha precisat que la reforma del calendari laboral pot ser "beneficiós" per al turisme si la festivitat en qüestió cau en dimecres i, en conseqüència, el dia festiu es trasllada a un dilluns o un divendres, creant, per tant, un cap de setmana llarg, "que incentivarà al turista espanyol a viatjar".

En canvi, Gallego rebutja de ple que, en el cas que el dia de festa sigui un dimarts o un dijous, es canviï per un dilluns o un divendres, com ha defensat el futur president del Govern davant el Congrés dels Diputats, evitant d’aquesta manera la creació d’un pont de quatre dies.

Back to top button