superior

Empreses

La Generalitat està “a punt” per intervenir Vallter 2.000

La Generalitat està “a punt” per intervenir Vallter 2.000 si la temporada d’hivern va malament i la tresoreria de l’estació, que viu problemes financers, no se sustenta per si mateixa.

“Estem a punt per intervenir perquè volem garantir-ne l’obertura. Tot i això, si funciona per si mateixa no ho farem”, ha assegurat el director general de Territori, Damià Calvet, en declaracions a Europa Press. “De moment la tresoreria s’aguanta per si mateixa, però intervindrem quan se n’hagi d’assegurar la continuïtat”, ha recalcat.

Ha apuntat que aquesta intervenció podria fer-se mitjançant la capitalització del deute que l’estació gironina té amb l’Institut Català de Finances (ICF), les mensualitats del qual fa temps que no paga. Aquesta fórmula és semblant a la utilitzada amb les estacions d’Espot i Portainé –complex Gran Pallars–, que com va informar COMUNICATUR des d’aquest estiu gestiona Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

“La voluntat del Govern no és ser el propietari de totes les estacions del Pirineu, però seria pitjor que aquests equipaments tanquessin”, ha avisat.

Calvet ha incidit que aquestes infraestructures són “bàsiques” per al desenvolupament econòmic de les comarques pirinenques, ja que suposen la principal font d’ingressos per a moltes d’elles. “És millor deixar d’ingressar un crèdit que ara mateix ja és dubtós que cobrem que permetre el tancament d’estacions”, ha conclòs.

PROBLEMES A BOÍ TAÜLL

L’estació de Boí Taüll també es troba en el punt de mira de la Generalitat per la “delicada” situació financera del propietari, el grup Nozar.

La companyia, propietat de la família Nozaleda, està immersa des de setembre del 2009 en un procés concursal i segueix pendent que s’acabin de tramitar tots els incidents que es van presentar a l’informe del concurs perquè es pugui entrar en la fase de negociació del conveni de creditors.

BENEFICIADES PEL CLIMA

Vallter 2.000 i Boí Taüll han estat de les primeres estacions a donar el tret de sortida a la temporada d’hivern, el 3 i el 6 de desembre, respectivament, gràcies a les baixes temperatures en els seus dominis, que els han permès obrir les pistes.

Calvet ha indicat que aquest avantatge respecte d’altres estacions que encara no disposen de prou neu els pot beneficiar per recol•lectar uns bons resultats aquesta temporada que els ajudin a mantenir l’estat actual./Ag EP

Back to top button