Restauració

McDonald’s, primera cadena de restauració amb la ‘Q’ de qualitat turística

McDonald’s s’ha convertit en la primera cadena de restauració en obtenir la certificació ‘Q’ de Qualitat de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) per als més de 410 restaurants que té a Espanya.

La companyia destinarà una inversió d’entre quatre i cinc milions d’euros a una campanya de publicitat "multimèdia" que llançarà d’immediat per difondre l’obtenció d’aquest distintiu, que, segons la presidenta de la divisió espanyola, Patricia Abril, "va més enllà de la certificació de qualitat del producte" i avalua les instal•lacions, el servei i el compromís amb els empleats i la sostenibilitat.

Actualment més de 2.000 establiments tenen aquest distintiu, dels quals hotels, restaurants i platges representen més del 70%, encara que també disposen d’ell càmpings i estacions d’esquí, entre altres.

Els auditors que controlen la ‘’ Q han confirmat que McDonald’s ha obtingut una nota mitjana d’un 8 sobre una puntuació total de 10 en les normes avaluades. Aquesta puntuació "no és molt habitual en el sector", diuen, i situa a la companyia en el ‘top 3’ d’empreses auditades en l’àmbit de la restauració.

"Anem pel camí de superar els falsos mites, i l’obtenció de la ‘Q’ de qualitat serà una empenta més", ha destacat Abril, qui va considerar "frustrant llegir llegendes urbanes que s’escriuen" sobre la cadena d’hamburgueseries.

En matèria de preus, la cadena va absorbir la pujada de l’IVA que va entrar en vigor el passat juliol. "El consumidor està atabalat per una situació econòmica que s’estén en el temps", va comentar la presidenta de McDonald’s Espanya. La cadena té una plantilla superior als 20.000 empleats i preveu obrir 17 restaurants durant l’exercici en curs./Ag EP

Back to top button