Càmpings

Al sector dels càmpings, la unió fa la força

Les associacions de Lleida i la de Muntanya i Pirineu s’incorporen a la Federació Catalana de Càmpings i a Espanya neix la Confederació d’Empresaris del Càmping i el Caravàning.

Segons publica el butlletí Campireport, després d’un llarg període d’”impasse”, la Federació Catalana de Càmpings prendrà un impuls renovat amb la incorporació de l’Associació de Càmpings de Lleida i l’Associació de Càmpings de Muntanya i del Pirineu Català. Totes dues se sumen a l’Associació de Càmpings de Girona i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, que ja formaven part de la Federació.

L’entrada de les dues noves associacions -explica Campireport- ha de comportar una modificació dels estatuts que establirà una representació igualitària de totes elles i exclourà de les seves activitats la promoció, tasca que continuaran fent cadascú dels associats per la seva banda, de manera que els objectius de l’associació se centrin en la negociació amb les administracions.

Després d’aquest acord, només quedarà pendent d’entrar a la Federació l’Associació de Càmpings de Barcelona per tal que l’entitat adquireixi una plena representativitat dels càmpings catalans, fet reclamat per la major part dels professionals del sector amb l’objectiu de disposar d’un únic interlocutor per defensar els interessos comuns.

Més unions d’interessos al sector

A nivell espanyol, també s’estan produint moviments per enfortir el sector del càmping i la seva representativitat. Recentment, la Federació Espanyola d’Empresaris de Càmping (FEEC) i l’Associació Espanyola de Comerç del Caravàning (ASEICAR) s’han unit per defensar els interessos d’un sector que mou cada any més de sis milions de turistes a Espanya. Aquesta unió ha donat lloc a la nova Confederació d’Empresaris del Càmping i el Caravàning (CECC).

L’any 2009, les activitats de càmping i caravàning van generar uns ingressos de més de 1.400 milions d’euros i els 1.168 establiments dedicats a aquest sector van superar els 30 milions i mig de pernoctacions.

Back to top button