superior

Empreses

Luis Gonzaga Rullan i Vivahotel, premis d’Honor dels Guardons de Turisme 2010

La Generalitat ha atorgat la Medalla d’Honor del Turisme a l’empresari Luis Gonzaga Rullan i la Placa d’Honor del Turisme, a l’empresa Vivahotel, en qualitat de gestora dels Vilars Rurals.

La Generalitat de Catalunya reconeix anualment amb els Guardons del Turisme professionals, empreses i entitats del sector que, amb el seu esforç, han contribuït al desenvolupament del turisme a Catalunya. En l’edició d’enguany, la 25ena, s’han atorgat 23 guardons: 2 d’honor, 1 d’honor a títol pòstum, 10 medalles turístiques i 10 diplomes turístics.

El premi a Luis Gonzaga reconeix “el seu estil de gestió innovador i efectiu, plantejant una nova manera d’afrontar la direcció de grans empreses basada en aconseguir el mateix grau de satisfacció de clients i treballadors”. Gonzaga Rullán ha estat director general de Riu Hotels, president d’Occidental Hotels i director general i president executiu de PortAventura.

Pel que fa a l’empresa Vivahotel, la Placa d’Honor ha estat en reconeixement a la innovació del projecte dels Vilars Rurals, impulsat pel Grup SERHS, en l’àmbit de l’allotjament en el món rural. Actualment hi ha tres vilars en funcionament a Cardona, Sant Hilari de Sacalm i Arnes. L’objectiu es arribar als 10 establiments a tot Catalunya.

Enguany, s’ha lliurat un tercer reconeixement d’honor, a títol pòstum, al professor Ramon Arcarons “per la seva tasca en el sector turístic a través de la docència, amb professionalitat, dedicació i passió”.

Medalles Turístiques

El Departament d’Innovació, Universitats i Empresa ha reconegut també amb les Medalles del Turisme Catalunya els 10 empresaris del sector següents:

– Juan Mompó, director de Politours i vinculat al món dels turoperadors i les agències de viatges des de fa més de 20 anys.

– Francesc Solé, propietari de l’emblemàtic restaurant barceloní 7 Portes i professor universitari, defensor i difusor de la cuina catalana a tot el món.

– Francesc Xavier Mangrané, durant 21 anys president de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics.

– Carme Sellés, propietària de l’empresa Dinamització del Patrimoni, S.L., durant anys ha presidit l’Associació de Turisme Rural del Berguedà.

– Jaume Genover, ha dedicat la seva vida personal i professional al món del càmping i del turisme. Ha creat la marca Càmpings de Girona Costa Brava i Pirineu i durant anys, president de la Federació Catalana de Càmpings.

– Mercè Portell, presidenta del Consell d’Administració del grup d’empreses familiar, l’hotel Terraza, el restaurant la Cuina d’en Norat, el càmping Salatà, apartaments Saltà i els Figueres Apartaments (Costa Brava).

– Hermenegild Vilaseca, impulsor del sector turístic a la Molina, Masella i Alp.

– Vicenç Martí, director general del Grup Reside i impulsor de la promoció turística de la Costa Daurada.

– Pilar Andreu, ha treballat durant 44 anys pels hostalers del territori lleidatà i ha contribuït a fer créixer la Federació d’hostaleria de Lleida.

– Cinta Aguiló, titular de l’allotjament de turisme rural Molí de la Jòrdia (Terres de l’Ebre).

Diplomes Turístics

Finalment, la Generalitat ha atorgat els Diplomes Turístics de Catalunya a les 10 empreses i entitats següents:

– Nextel Serveis de Reserva, S.L, majorista especialitzada en la promoció i comercialització de Turisme Termal.

– Càmping El Globo Rojo, per l’esforç realitzat en la seva transformació, aconseguint ser un càmping turístic de primera categoria.

– Gremi d’Hotels de Barcelona, com a nucli de treball de gairebé la totalitat dels hotelers de Barcelona.

– Advanced Music, S.L.( Festival Sónar), organitzadors d’un esdeveniment cultural a Barcelona pioner, que ha esdevingut un referent internacional.

– Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, impulsors des del 1967 de la cantada d’havaneres de Calella, aquest guardó reconeix la seva funció dinamitzadora i la promoció turística del conjunt de la Costa Brava.

– Skydive Empuriabrava, creat fa 25 anys, s’ha convertit en un dels tres millors centres de paracaigudisme esportius del món.

– Consorci del Montsec, amb el Centre d’observació de l’Univers i del Parc Astronòmic del Montsec, són un revulsiu turístic per a les Terres de Lleida.

– Les Botigues de Salàs. Centre d’interpretació Antic Comerç, recreació d’un establiment de Queviures i Colonials, una antiga farmàcia, una barberia i un cafè, que serveixen per recuperar part del nucli medieval de Salàs (Lleida).

– Consell Comarcal del Baix Ebre. Consell Comarcal de la Terra Alta, titulars de la Via Verda, i impulsors del desenvolupament turístic a la zona.

– Tryp Port Cambrils, després de vuit anys, l’hotel ha aconseguit consolidar-se com un referent en el segment vacacional, esportiu i de negocis.

Back to top button