superior

abajo

Destinacions

Bona Setmana Santa a l’interior, regular a la costa

El balanç d’aquesta Setmana Santa ha estat força positiu. Els Pirineus han vorejat la plena ocupació mentre que el litoral ha tingut percentatges d’entre el 70% i el 85%. La ciutat de Barcelona ha estat la pitjor parada amb una ocupació molt per sota a la de l’any passat.

Les previsions d’ocupació s’han complert
El sector turístic esperava amb optimisme aquests dies de festa amb ocupacions superiors al 80% per al conjunt de Catalunya, amb una millor expectativa per a les zones d’interior i muntanya que a les de costa.

La meteorologia, sempre determinant per a Setmana Santa, no ha modificat la conducta esperada dels clients. L’oferta de neu ha pogut allargar la seva temporada amb uns dies al màxim rendiment. L’allotjament rural, amb ocupacions que en algunes zones van superar el 90%, també ha pogut firmar uns bons resultats.

En el cas de les destinacions de litoral les ocupacions no han estat tan elevades i s’ha trobat a faltar el client estranger. Han tingut molt turista nacional i més concentrats en els quatre dies festius. La Setmana Santa ha caigut massa aviat en el calendari i no ha afavorit les destinacions de costa. Enguany molts més establiments han decidit no obrir per aquestes dates i esperen que arribi el mes de maig.

La ciutat de Barcelona, per la seva banda, ha registrat un resultat pitjor de l’esperat. Els hotelers ja preveien unes ocupacions del 80%, molt inferiors a les de l’any passat (entre un 4% i 5% menys). Però la realitat encara ha fet baixar 5 punts més aquest descens deixant-la en poc més del 70%.

Articles relacionats

Back to top button