Destinacions

Es certifiquen noves ‘Ciutats amb Caràcter’ i ‘Pobles amb Encant’

Quatre localitats catalanes -Manresa, Montblanc, Calella de Palafrugell i Montsonís- han aconseguit la distinció turística que posa en valor el seu patrimoni cultural, arquitectònic o gastronòmic.

La ciutat de Manresa i la vila de Montblanc obtenen el segell de ‘Ciutats i Viles amb Caràcter’ per comptar amb una forta personalitat marcada per alguns aspectes com ara el caràcter històrico-cultural. Per altra banda, Calella de Palafrugell i Montsonís han rebut el segell ‘Pobles amb Encant’, dirigit a poblacions de menys de 2.500 habitants, “pel seu atractiu i bellesa especial que captiva el visitant”.

Es tracta d’una iniciativa de l’Agència Catalana de Turisme per atraure aquells turistes interessats pel turisme cultural i posicionar Catalunya com una destinació de referència en aquest segment. Les localitats que aconsegueixen aquesta distinció entren a formar part d’un pla de promoció específic de l’Agència. Aquestes quatre localitats es sumen a les ja certificades de Lleida, Tarragona, Girona, Terrassa, Vic, Reus, Vilafranca del Penedès i Tortosa que van ser les primeres en accedir al segell el passat mes de novembre.

Els trets diferencials d’aquests municipis per obtindre el segell han estat:

-Manresa, la ciutat que va inspirar Ignasi de Loiola
-Montblanc, la vila medieval
-Calella de Palafrugell i la seva façana marítima
-Montsonís i el seu castell del segle XV

Articles relacionats

Back to top button