superior

Estudis

El turisme estranger, en números positius

La destinació catalana ha registrat un resultat positiu en despesa i afluència de turistes estrangers aquest 2018. En els dos primers mesos de l’any ha acumulat 1,9 milions de turistes incrementant un 2,4% en termes interanuals.

El turisme estatunidenc ha estat el principal impulsor de l’ascens a Catalunya. Tot i que el primcipal emissor del 2018 és el francès, un de cada cinc turistes prové del mercat gal, amb el 20,6% de les entrades, seguit del turisme britànic (9,1%), tot i que ambdós mercats es contrauen respecte del mateix període d’un any enrere.

Però la millor dada l’aporta la despesa realitzada pels turistes estrangers a Catalunya que s’eleva a 1.942 milions d’euros en aquests dos primers mesos. Aquesta xifra, que suposa un rècord, és un 11,1% més que en el mateix període de l’any anterior. Els turistes francesos i estatunidencs han generat aquest 2018 un de cada cinc euros de la despesa del període. Aquests dos mercats quasi aporten el 20% dels ingressos turístics d’estrangers a Catalunya.

És significatiu que aquest increment de la despesa a Catalunya és ostensiblement superior a l’acumulat en el conjunt de l’Estat. Catalunya multiplica per dos el creixement interanual espanyol que ha estat dels 5,2%.

Articles relacionats

Back to top button