superior

Marítim

Roses espera 1.400 creueristes en la seva primera temporada

El creuer de luxe Seabourn Quest ha iniciat la primera temporada estable de creuers al port de Roses, en què s’espera l’arribada de cinc vaixells de luxe i la visita d’uns 1.400 passatgers en quatre mesos.

En el calendari previst a Roses, el creuer Seabourn Quest farà escala tres vegades al port mentre que el creuer Seadream I i el creuer Seadream II faran una escala cadascun. Pel que fa a Palamós, només en aquest mes de juliol s’espera l’arribada de 5.700 passatgers amb cinc escales de creuer. Aquestes xifres suposen un increment del 15% en nombre de creueristes i una escala més, respecte al mateix període de la temporada anterior.

Els ports de Roses i Palamós impulsaran conjuntament l’activitat de creuers a la Costa Brava, amb la voluntat d’incrementar el potencial turístic i aportar dinamització econòmica a la demarcació de Girona.

La temporada 2012 entre Palamós i Roses rebran 35 escales de creuer i uns 40.000 passatgers. “Aquestes xifres –asseguren des de Ports de la Generalitat- donen una embranzida al turisme de la Costa Brava i aporten major activitat econòmica al territori, ja que els passatgers de creuer visiten aquests dos municipis i realitzen excursions als principals nuclis turístics de la Costa Brava i altres la demarcació de Girona”.

Exempts de pagar la taxa

Tal i com va informar Comunicatur, segons l’anunci del conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, al Parlament la taxa turística no s’aplicaria als passatgers de vaixells de creuer que facin escala per pernoctar en un hotel català ni els d’aquells amb estades inferiors a 12 hores als ports. Aquest és el cas de la majoria de creueristes que visiten Roses i Palamós.

Des del territori, aquesta dada s’ha valorat com a “molt bona notícia per al sector turístic gironí ja que les companyies de creuers havien advertit que en cas d’aplicar-se la taxa, reconsiderarien les escales que actualment duen a terme tant a Roses com a Palamós”.

[HOME]

Back to top button