superior

Destinacions

Barcelona resisteix

Barcelona lidera les destinacions urbanes espanyoles segons el baròmetre de Rendabilitat i Ocupació d’Exceltur, i atribueix el seu posicionament internacional en bona part a la bona marxa dels creuers i a la demanda estrangera.

Barcelona ha suportat millor la crisi dels últims anys gràcies a la combinació d’una variada oferta d’experiències de lleure i la seva presència en l’àmbit dels negocis. Amb un RevPAR en 2011 de 76,8€, un 11% més que en 2010, la capital catalana ha registrat una lleugera caiguda respecte el nivell de 2008 d’un 4,1%.

Tarragona és l’altra destinació urbana catalana que ha resistit la crisi, amb un increment del RevPar de l’1,6% en el període 2008-2011, mentre que Girona y Lleida es troben, segons l’informe d’Exceltur, en el grup de les ciutats amb un nivell d’ingressos per habitació "extremadament baixos" i un RevPar que en aquests últims tres anys ha baixat de manera molt intensa, en el cas d’aquestes capitals catalanes, al voltant del 19%.

Reunions a Barcelona

El balanç de 2011 que ha facilitat recentment el Barcelona Convention Bureau corrobora els resultats d’Exceltur.El nombre de reunions professionals celebrades a Barcelona van augmentar un 6,8% respecte l’any anterior, amb 2.283 reunions i 647.693 delegats, dels quals més del 80% eren estrangers.

L’increment respon a l’augment de les jornades i cursos que han crescut a la ciutat un 67,3% l’últim any. Per contra, els congressos han experimentat una davallada de prop del 18% respecte l’any anterior.

Altres sectors, com és el cas dels hotels, han estat directament beneficiats per aquest increment de xifres. Totesl les reunions que es van celebrar el 2011 (congressos; jornades i cursos; i convencions i incentius) van deixar a la capital catalana 2.523.937 pernoctacions, un 2’6% més que l’any anterior.

Durant la presentació d’aquestes dades, a l’assemblea anual del Barcelona Convention Bureau de Turisme de Barcelona, s’ha presentat el nou director, Carl Christoph Tessmar, que substitueix Airy Garrigosa, al capdavant de l’organisme des de la seva creació el 1983.

Back to top button