superior

abajo

Destinacions

25.000 persones han fet de turistes agraris durant un cap de setmana

‘Benvinguts a Pagès’ s’està consolidant com una proposta de turisme rural i agrari a Catalunya. Durant un cap de setmana les explotacions agràries catalanes han obert les portes a milers de turistes que s’han desplaçat pel territori per conèixer l’entorn rural.

Es tracta de la tercera edició d’una iniciativa que ha experimentat un fort creixement. 25.000 persones han participat, un 40% més de públic que l’any passat i més del doble respecte la primera edició. L’oferta de cap de setmana l’han conformat prop de 900 activitats, que han inclòs visites gratuïtes a més de 230 explotacions agràries, la participació de 235 restaurants i 280 allotjaments.

El públic ha estat bàsicament familiar i, segons els impulsors Benvinguts a Pagès “ha ajudat a la desestacionalització i distribueix el turisme arreu del territori en un cercle en què han participat des dels productors (pagesos i pescadors) fins als restauradors, com a prescriptors de la cuina i els productes de proximitat, i els establiments d’allotjament, que han proposat paquets especials per facilitar la pernoctació durant el cap de setmana”.

Els impulsors de Benvinguts a Pagès són la Fundació Alicia, el departament d’Agricultura i l’Agència Catalana de Turisme. Cadascú amb uns interessos propis però confluents en posar en valor l’origen dels productes alimentaris i acostar als turistes al camp i al món de pagès.

Articles relacionats

Back to top button