superior

Mercats

El semàfor britànic segueix colpejant les destinacions

Les autoritats britàniques han actualitzat el seu semàfor Covid pel 30 de juny i pràcticament mantenen les mateixes limitacions sobre les destinacions. Només les Illes Balears ha passat a color verd, la situació de la resta segueix sent de càstig.

La resta d’Espanya es manté en color taronja, per la qual cosa obliga als turistes a realitzar una quarantena de 10 dies a la tornada al Regne Unit. Destinacions com Catalunya o Canàries es veuran molt afectades. Establiments hotelers que tenen els turistes del Regne Unit com el seu principal client veuen amb preocupació la temporada. Les previsions optimistes de l’estiu no es compliran per a ells.

Una possible fórmula que pot alleugerir aquest mal seria que el govern britànic eximeixi de les quarantenes els seus nacionals que comptin amb la pauta de vacunació. Com a mínim, un percentatge important de turistes es podrien recuperar, perquè ara l’atractiu de viatjar a destinacions taronges és pràcticament nul.

Per altra banda, hi ha les reticències d’alguns països a rebre ciutadans britànics per por a la propagació de la variant Delta de la Covid. A Europa alguns estats mantenen vigents les restriccions als viatges no essencials dels britànics. No és el cas d’Espanya, que vol transmetre missatges positius cap a aquest mercat.

Les autoritats del Regne Unit, a més de les Balears, també han incorporat a la llista verda Madeira, el Carib, Barbados, Malta o Israel. En vermell hi ha destinacions turístiques importants com són Turquia, Tunísia o la República Dominicana.

Articles relacionats

Back to top button