superior

MercatsDestinacions

Lloret de Mar facilitarà un servei PCR per als turistes a preu reduït

El sector turístic de Lloret de Mar ha fet un pas endavant i vol convertir-se en la primera destinació d’Espanya que oferirà als seus turistes fer-se proves PCR  per poder tornar amb seguretat i garanties als seus països d’origen.

Per evitar el fre que pot suposar per alguns turistes el retorn a casa amb una prova Covid, Lloret de Mar posarà en marxa un dispositiu permanent d’anàlisi de proves PCR  a un preu de 52 euros i de test d’antígens a 20 euros. Els interessats podran realitzar-les sense haver de demanar cita prèvia. Es tracta d’un servei que permet complir amb les exigències d’alguns països que reclamen un resultat negatiu per volar i creuar la frontera.

L’Ajuntament de Lloret i el Gremi d’Hostaleria han presentat aquesta iniciativa adreçada a turistes, sense necessitat que pernoctin al municipi. Les analítiques es podrà realitzar tots els dies de la setmana, excepte diumenge, i facilitaran els resultats als visitants en poques hores mitjançant correu electrònic.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha explicat que l’objectiu de la iniciativa és facilitar les estades del turista estranger a la localitat. 1.300.000 turistes arriben cada any a Lloret de Mar, el 75% són turistes internacionals.

En aquest sentit, per a minimitzar les molèsties que els requisits COVID estan ocasionant als turistes han pensat que per als grups de vint persones o més que ho sol·licitin se’ls realitzarà les proves en l’establiment on s’allotgin. Els operadors turístics podran concertar amb el servei d’analítica el desplaçament d’un equip sanitari al lloc que acordin prèviament.

El president del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar, Enric Dotras, ha valorat aquesta iniciativa que podria ser un element de reforç positiu per a la destinació. A més ha informat que han arribat a un acord amb les autoritats sanitàries de França perquè abonin la pràctica totalitat de l’import de la PCR als ciutadans francesos que la necessitin per tornar al seu país.

Articles relacionats

Back to top button