superior

abajo

EmpresesMercats

Les hoteleres espanyoles pendents que EUA els arrabassi el negoci de Cuba

Ensenyes espanyoles controlen gairebé el 50% del sector turístic a Cuba. Amb el desglaç de les relacions entre EUA i el país caribeny les hoteleres estan expectants als moviments de les companyies nord-americanes.

Les autoritats cubanes sembla que volen mantenir la prioritat de les empreses espanyoles sobre les llicències. Aquesta situació fa que ara com ara no existeixi un temor al fet que EUA els robi el negoci turístic. Encara així, la recent visita de Barack Obama, amb el desembarcament de Starwood, Marriot, Airbnb i booking.com a la illa, genera atenció per part dels empresaris.

L’acostament econòmic entre tots dos països té el seu primer capítol en el sector turístic. La comitiva del president Obama la conformaven directius del sector. Les cadenes hoteleres Starwood i Marriot ja tenen acords per gestionar diversos hotels a l’illa. Els hotelers espanyols, que mantenen la seva primacia a Cuba, romanen en alerta davant aquesta nova competència.

I és que el 40% de les prop de 62.000 places hoteleres existents a l’illa pertanyen a empreses espanyoles així com el 90% dels allotjaments de quatre i cinc estrelles.

La llista d’hoteleres presents a l’illa per nombre d’establiments l’encapçala Meliá (28), seguida d’Iberostar (11), les segueixen Hotels Roc, Barceló, Globalia, Blue Bay, H10 (amb dos hotels cadascuna) i Hotusa, Hotels Valentí i NH,  (amb un hotel cadascuna)

Articles relacionats

Back to top button