superior

Empreses

45 milions d’euros per al finançament de projectes innovadors turístics

Fins al 14 de juliol es poden presentar projectes empresarials d’innovació en al sector turístic davant el ministeri d’Indústria, Energia i Turisme. Aquesta és la VI Edició d’Emprendetur R+D+i, una línia de finançament dotat amb 45 milions d’euros.

El ministeri pretén “facilitar el desenvolupament de models de negoci innovadors que millorin la competitivitat i la rendibilitat del sector turístic espanyol, així com fomentar la incorporació al teixit empresarial de joves emprenedors”. Amb Emprendetur es presta finançament a iniciatives d’investigació, desenvolupament i innovació aplicada a productes i serveis del sector turístic. Poden beneficiar-se persones físiques o jurídiques legalment constituïdes com a empreses.

El finançament màxim serà de fins al 75% del cost dels projectes, amb el límit d’1 milió d’euros, i sense superar el patrimoni net acreditat per l’empresa (el ministeri exigeix la constitució de garanties per un 36% de l’import del préstec). Gràcies a la línia de finançament Emprendetur, durant els últims quatre anys s’han finançat 235 projectes, amb una ajuda total concedida de més de 57 milions d’euros.

En la convocatòria per aquest any es detalla que entre els tipus de projectes que es poden presentar s’inclouen la investigació en nous materials, l’eficiència energètica o la innovació en solucions tecnològiques aplicades al turisme, entre uns altres. Els préstecs finançaran la realització de projectes o actuacions en un termini màxim d’execució de dos anys. Tindran 5 anys de termini d’amortització, un període màxim de manca de dos anys i un tipus d’interès fix del 0,698%.

Articles relacionats

Back to top button