superior

AllotjamentDestinacions

La taxa turística catalana recaptarà 45 milions en 2014

La Generalitat de Catalunya preveu incrementar un 10% la recaptació de l’impost turístic que es paga per pernoctar en els allotjaments catalans. Esperen superar els 45 milions d’euros, un 10% més que el recaptat en 2013. Les primeres liquidacions de l’any han estat un 7% superiors a l’any anterior.

Aquest increment el vincula la Generalitat al procés de regularització dels apartaments turístics. Aquesta temporada hi ha 200 mil places legalitzades que fins a la data eren opaques fiscalment. En el primer trimestre la recaptació total ha estat de 5,6 milions d’euros (+7%).

El govern català ja ha transferit la part proporcional a les administracions municipals perquè l’inverteixin en turisme. L’import traspassat als consells comarcals i municipis, que correspon al 30% de la recaptació total, ha estat d’1,9 milions d’euros.

La taxa turística té un objectiu finalista i es destina a promoció turística; desenvolupament d’infraestructures turístiques; creació i millora dels productes turístics; el turisme sostenible i responsable; i la protecció i millora dels recursos turístics.

Articles relacionats

Back to top button