superior

Col·laboradorsDestinacionsEmpreses

El Consorci Segre-Rialb incrementa l’oferta turística

La zona de l’embassament de Rialb creix any rere any en equipaments i s’està consolidant com una de les àrees turístiques més dinàmiques de la demarcació de Lleida, gràcies, en bona part, a l’impuls del Consorci Segre-Rialb.

La iniciativa privada i pública s’han donat la mà amb èxit a l’embassament de Rialb i enguany la zona afronta la temporada estival amb un increment de l’oferta turística, que es tradueix en nous equipaments, com l’embarcador de Pomanyons, l’augment de les embarcacions de lleure o el creixement del nombre d’establiments d’allotjament rural a la Baronia de Rialb, que, respecte al 2013, han passat de 19 a 21.

Enguany també set empreses d’aventura ofereixen diverses activitats de vela, rem i motor, com el caiac en aigües tranquil•les, la canoa canadenca, el windsurf, el bus-bob o les excursions amb barques motores per l’embassament, entre d’altres. L’oferta inclou també activitats en aigües braves, com el ràfting i el piragüisme al Segre, el barranquisme al Forat de Buli (a la Baronia de Rialb) i la pesca recreativa als rius Segre, Rialb i Ribera Salada. Quant a les activitats d’aventura terrestres, cal citar les excursions en 4×4 per Bassella, les excursions guiades, les rutes amb GPS per les serres d’Oliana i Peramola i els trekkings culturals pel romànic més emblemàtic.

Cal dir també que unes 200 embarcacions privades i d’empreses turístiques —el doble que l’any passat— naveguen enguany per l’embassament després que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre atorgués els permisos preceptius.

D’altra banda, l’embassament de Rialb va estrenar el 16 de juliol l’embarcador de Pomanyons, un dels més grans del país en aigües interiors i que té capacitat per a 25 embarcacions, 5 de motores i 20 caiacs utilitzats per a serveis esportius, de pesca i de lleure. L’equipament disposa de 40 amarradors i rampes per pujar i baixar embarcacions.

La infraestructura, destinada, segons els seus promotors, a dinamitzar i difondre el turisme a les comarques de Lleida, ha estat construïda amb materials d’última generació i amb les condicions adequades per prestar servei amb la màxima eficàcia i seguretat.

Ubicat al municipi de la Baronia de Rialb, l’embarcador ha estat promogut i finançat pel Club Nàutic Segre Rialb, que ha aportat els 120.000 € necessaris per a la seva posada en marxa.

El president del Consorci Segre Rialb i alcalde de Ponts, Francisco Garcia, explica que el consorci treballa continuadament per dinamitzar l’àrea i que, en aquest sentit, properament presentarà un vídeo de promoció turística de la zona. Igualment, l’organisme ultima un Pla d’Usos de l’embassament per tal que sigui aprovat per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i aviat traurà a adjudicació l’elaboració d’un Pla Especial d’Ordenació Urbanística per regular les construccions de suport a les activitats nàutiques i complementàries.

El Consorci Segre-Rialb va quedar constituït l’octubre del 2008 i la seva finalitat és crear una xarxa de serveis turístics que tingui com a eix vertebrador un producte basat en les aigües tranquil•les i acompanyat d’una oferta d’allotjament de qualitat, amb serveis relacionats amb aquests esports, així com d’una oferta d’activitats complementàries com el ciclisme, l’oferta cultural, l’oferta comercial o la restauració, entre d’altres. Està format pels ajuntaments de la Baronia del Rialb, Bassella, Oliana, Peramola, Ponts i Tiurana; consells comarcals de l’Alt Urgell i la Noguera, i la Diputació de Lleida./Notícia emesa pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Articles relacionats

Back to top button