superior

DestinacionsEstudisFormació

L’ocupació dels Pirineus catalans és del 80% de mitjana pel Pont de desembre

Aquesta setmana del pont de la Constitució i la Puríssima les zones de muntanya dels Pirineus catalans, tant de Lleida com de Girona, tindran una ocupació mitjana del 80%. Es tracta d’una bona afluència de visitants que animats pel fred es desplaçaran a les zones d’esquí que obtindran uns bons resultats.

Altres destinacions turístiques d’interior o de costa, que tenen una part important de la planta hotelera tancada, tindran percentatges bastant per sota la del dels Pirineus. Pel sector rural, aquest pont de desembre és dels més forts de l’any i encara aquests dies amb unes previsions d’ocupació que pot arribar al 100%. A la Costa Daurada central, segons la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona, tenen un 20% d’establiments oberts per aquestes dates, i esperen arribar a un 85% d’ocupació, del 6 al 10 de desembre.

En el cas del turisme urbà, com la ciutat de Girona, l’ocupació volta el 60%. La ciutat de Barcelona tindrà una situación diferent. El Gremi d’Hotels de Barcelona preveu que l’ocupació als establiments será del 45%, quinze punts percentuals per sota de la registrada l’any passat.

Per aquestes dates el client que arriba als establiments catalans és bàsicament un turista intern, format per parelles i famílies.

Per la seva banda, l’Associació Catalana d’Agències de Viatges (ACAVe) ha detectat una major reactivació de la demanda cap a l’exterior i calcula que les reserves durant el Pont s’incrementaran un 5%. Les capitals europees de Berlín, Londres, Roma, Praga i Viena són les més demandades.

Articles relacionats

Back to top button