superior

Estudis

El turisme estranger. Sí, ha caigut a Catalunya

El descens global de turistes estrangers a Catalunya en el mes d’octubre ha estat del 4,7%. Han estat 73.000 arribades menys que fa un any, una contracció que sí està vinculada al complex mes que ha viscut la destinació per la tensió política. El comportament al conjunt de l’Estat ha estat de signe positiu, però molt lleu, només d’un +1,8%.

Els turistes francesos (-26%) i portuguesos (-66%) han encapçalat la caiguda del turisme estranger a Catalunya. També molt significativa ha estat la contracció dels alemanys (-12,2%) i britànics (-11,6%). Amb tot, el turisme francès i britànic han generat el 30,5% de les arribades del mes.

A l’octubre, Catalunya ha rebut 1,5 milions de visitants estrangers de primera destinació i a nivell estatal s’han rebut 7,3 milions de desplaçaments d’estrangers, un 1,8% més que fa un any. Aquest comportament de l’afluència turística negativa a Catalunya queda compensat pel flux acumulat en els deu mesos de l’any amb un creixement del 6,6% interanual.

La caiguda existeix i és clara però estadísticament no es pot considerar dramàtica. L’any 2017 està sent de rècord, amb els millors resultats dels últims 20 anys. En aquests moments Catalunya suma en valors absoluts un augment d’1,1 milions de turistes estrangers.

La baixada del nombre de turistes ha estat més alta que la baixada de pernoctacions. Els establiments turístics catalans (hotels, càmpings, cases rurals i apartaments) han sumat 5.660.000 pernoctacions a l’octubre i això ha significat una caiguda d’un 1,7%, una pèrdua inferior a les 100 mil pernoctacions respecte al mateix mes de l’any passat. A l’octubre els hotels han estat els més afectats pel descens de pernoctacions (-2,7%) però per contra, els establiments extra hotelers han tingut més pernoctacions (+2,7%).

Articles relacionats

Back to top button