superior

Destinacions

Som Cultura, el festival de Girona, es consolida en només dues edicions

El festival de les experiències culturals a les comarques de Girona, que porta el nom de Som Cultura, acaba de tancar la seva segona edició amb un gran èxit i convertint ja el mes de novembre en un referent cultural. Així ho demostren les xifres: una seixantena d’activitats a quaranta municipis, un nivell d’ocupació del 66,1% i una participació que ha superat d’un 16% la que va tenir l’any passat en que és va celebrar la primera edició. Si a les dades afegim les especials circumstàncies d’aquest any, l’èxit encara agafa més dimensió.

El festival, impulsat pel Club de màrqueting de Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, ha tingut dues importants novetats: centrar-se en quatre caps de setmana i l’agrupació per temàtiques: Som Cultura Familiar, Som Cultura Popular, Som Cultura Activa i Som Cultura Patrimonial. Pel director del Patronat de Turisme, Ramon Ramos, “ha estat un encert reformular el festival i dividir-lo per temàtiques i per caps de setmana, ja que així ens hem pogut adreçar de manera segmentada a diferents tipus de públic.”

Diversitat d’oferta
Entre la seixantena d’activitats, han destacat, per la presència de participants, els següents:

– la marató de tallers infantils dels museus gironins, celebrada a la plaça de la Constitució de Girona
– el concert de Carles&Sofia Piano Duo celebrat a la catedral de Girona
– la trobada d’instagramers sobre la Figueres de Salvador Dalí
– la visita guiada sobre històries i llegendes de Torroella de Montgrí

Però l’èxit també és mesura per altres coses i aquí destaquen una vintena d’activitats que van esgotar les places disponibles o alguna proposta que es continuarà programant més enllà del festival, com és el cas de “Fuita evasió Pirineus”, una marxa nocturna entre el Ripollès i l’Alt Vallespir que ressegueix els camins de l’exili republicà. Inaugurada durant el festival, ja te programades altres dates de sortides donada la bona acollida d’aquesta proposta plenament emocional.

Articles relacionats

Back to top button