Som Cultura, el festival de Girona, es consolida en només dues edicions

El festival de les experiències culturals a les comarques de Girona, que porta el nom de Som Cultura, acaba de tancar la seva segona edició amb un gran èxit i convertint ja el mes de novembre en un referent cultural. Així ho demostren les xifres: una seixantena d’activitats a quaranta municipis, un nivell d’ocupació del 66,1% i una participació que ha superat d’un 16% la que va tenir l’any passat en que és va celebrar la primera edició. Si a les dades afegim les especials circumstàncies d’aquest any, l’èxit encara agafa més dimensió.

El festival, impulsat pel Club de màrqueting de Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, ha tingut dues importants novetats: centrar-se en quatre caps de setmana i l’agrupació per temàtiques: Som Cultura Familiar, Som Cultura Popular, Som Cultura Activa i Som Cultura Patrimonial. Pel director del Patronat de Turisme, Ramon Ramos, “ha estat un encert reformular el festival i dividir-lo per temàtiques i per caps de setmana, ja que així ens hem pogut adreçar de manera segmentada a diferents tipus de públic.”

Diversitat d’oferta
Entre la seixantena d’activitats, han destacat, per la presència de participants, els següents:

– la marató de tallers infantils dels museus gironins, celebrada a la plaça de la Constitució de Girona
– el concert de Carles&Sofia Piano Duo celebrat a la catedral de Girona
– la trobada d’instagramers sobre la Figueres de Salvador Dalí
– la visita guiada sobre històries i llegendes de Torroella de Montgrí

Però l’èxit també és mesura per altres coses i aquí destaquen una vintena d’activitats que van esgotar les places disponibles o alguna proposta que es continuarà programant més enllà del festival, com és el cas de “Fuita evasió Pirineus”, una marxa nocturna entre el Ripollès i l’Alt Vallespir que ressegueix els camins de l’exili republicà. Inaugurada durant el festival, ja te programades altres dates de sortides donada la bona acollida d’aquesta proposta plenament emocional.

0 0 0