superior

Destinacions

Els viatges de l’Imserso cauen a la meitat a Catalunya

Les peticions de viatges de l’Imserso amb destinació Catalunya han caigut un 50% aquesta temporada. Les agències ho atribueixen a la tensió política catalana vinculada a una percepció d’inestabilitat social.

Els representants de les Agències de Viatge Espanyoles expliquen que tradicionalment les places de l’Imserso per a la Costa Brava, la Costa Daurada i Barcelona són les més demandades i fins i tot es generen llista d’espera. En aquesta ocasió la comercialització està tenint un signe totalment diferent. Quan ja ha començat la venda, les agències encara tenen quasi la meitat de l’oferta de vacances a Catalunya per col·locar.

Els jubilats espanyols s’estan decantant per altres destinacions com Andalusia, Comunitat Valenciana, Balears o Canàries, quan en anys anteriors en només 10 dies s’esgotaven les places de Catalunya. Els professionals del viatge ho relacionen a una qüestió de percepció d’inseguretat perquè els jubilats catalans, que coneixen la realitat que es viu, continuen reservant a un ritme similar.

El sector turístic català espera que la situació suposi només un ajornament de la contractació dels viatges i que es reanimi passat un temps quan la situació política que es transmeti sigui de calma.

Articles relacionats

Back to top button