superior

Empreses

Guardons del Turisme de Catalunya 2017

El director general de Turisme, Octavi Bono, i el director de l’Agència Catalana de Turisme Xavier Espasa, han lliurat els Guardons del Turisme de Catalunya 2017 que atorga la Generalitat en reconeixement a les empreses, organismes i institucions del sector turístic català que han destacat durant l’any en diferents àmbits.

En aquesta edició els premiats han estat:

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (Garrotxa), en la categoria de “Turisme responsable”. El Parc va iniciar el treball per a l’impuls del turisme sostenible l’any 2001 a partir de la seva adhesió a la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), que atorga la Federació Europarc, i que acredita que un territori disposa d’una estratègia en turisme que compleix unes pautes de sostenibilitat. Va ser un dels cinc espais pioners a Europa en aconseguir la CETS. Des d’aleshores el parc segueix treballant per renovar aquesta certificació cada cinc anys.

Facultat de Turisme de la Universitat de Girona pel projecte Erasmus Mundus “European Master in Tourism Managament-EMTM” (Girona), en la categoria de “Millor projecte de coneixement i recerca referit al sector turístic”. El projecte EMTM, que celebra aquest any el 10è aniversari de la seva creació, té com a objectius millorar la qualitat de l’educació superior en turisme; desenvolupar els recursos humans i la projecció i cooperació internacional d’institucions d’educació superior; i promoure el diàleg entre persones i institucions de diferents cultures i països de dins i fora de la Unió Europea.

Advanced Leisure Services (ALS) pel projecte “Palau Moja. The Catalan Heritage House” (Barcelona), en la categoria d’“Innovació en accions promocionals i comercialització”. Aquest projecte va néixer fruit de la col·laboració publicoprivada i va esdevenir un referent per la forma de donar a conèixer i vendre el territori i els recursos de Catalunya, incorporant la sostenibilitat i la tecnologia com a eixos fonamentals del seu posicionament. El Palau Moja va ser el primer Visitor’s Center 360º de Catalunya.

Naturalwalks (Arbúcies, Girona) en la categoria de “Millor experiència turística”. L’empresa proposa una passejada pels paisatges de vinya més emblemàtics de Catalunya, acompanyats d’un especialista en gastrobotànica per descobrir herbes i flors aromàtiques, i un sommelier que mostra com detectar els matisos que produeix la combinació dels vins –principalment de producció ecològica- amb les flors silvestres. L’activitat transmet als visitants els valors de la natura i la importància de la seva conservació.

El jurat ha destacat també altres projectes que han resultat finalistes:

• Finalista en “Turisme responsable”: Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona – APARTUR (Barcelona).
• Finalista en “Millor projecte de coneixement i recerca referit al sector turístic”: Jose Antonio Pérez-Aranda Canela (Barcelona).
• Finalista en “Innovació en accions promocionals i comercialització”: Visit Empordanet (La Bisbal d’Empordà; Forallac; Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura; Corçà; i Ullastret, Girona).
• Finalista en “Millor experiència turística”: Fundació Cardona Històrica (Cardona, Barcelona).

Articles relacionats

Back to top button