superior

Transport

Paralitzada la fusió d’Iberia i Air Europa

La Comissió Europea ha sol·licitat més informació sobre l’adquisició de l’aerolínia Air Europa per part d’Iberia del grup IAG. La investigació de la CE detectava que la fusió reduïa la competència en diverses rutes a Espanya.

Fins que arribi la informació addicional han anomenat la situació actual ‘parada de rellotge’ de l’estudi de l’operació que està fent Brussel·les. Aquests procediments d’autorització tenen reglamentat uns tempos per emetre un dictamen i amb aquesta parada es pausa el rellotge i no es computa el temps al procediment.

El hòlding està disposat a col·laborar amb la Comissió facilitant totes les dades necessàries perquè la compra es dugui a terme com més aviat millor. La mesura de l’“stop the clock” és beneficiosa, en principi per a les parts: la Comissió guanya temps per obtenir més informació i emetre l’informe sobre l’impacte en la competència i la companyia pot argumentar millor amb dades l’operació.

La fusió amb Iberia ha aixecat reserves a Brussel·les sobre el seu impacte en la competència i la companyia està oferint a canvi compromisos per alliberar part del mercat que controlaria a altres operadors. Aquesta cessió de mercat, conegudes com a remedies, són la solució que IAG ofereix per salvar l’operació.

Air Europa ja és d’IAG

Articles relacionats

Back to top button