EstudisFormacióReportatges

Rànquing: Les 10 notícies de turisme més llegides el 2020

El TOP 10 de les notícies que més han interessat als lectors i subscriptors de Comunicatur durant el 2020.

1. Atenció a les noves tarifes de la taxa turística catalana

Els pressupostos de la Generalitat de Catalunya incorporen un increment de la taxa turística. Els imports tornen a pujar una vegada més i en el cas de la ciutat de Barcelona l’impost turístic entra en una nova fase i podria multiplicar-se per 2 o per 3.

2. Esperant l’efecte rebot del turisme el 2021

La situació desastrosa del sector turístic podria canviar si a finals d’aquest any i principis del pròxim s’aconsegueix una vacuna contra la Covid-19 que s’apliqui de forma generalitza a nivell mundial.

3. El nou Decret de turisme de Catalunya regula nous productes turístics

Després d’un llarg període de tramitació, que es va iniciar l’any 2015, el Govern català ha aprovat el nou Decret del reglament de turisme de Catalunya. En aquesta normativa l’executiu ha regulat i definit l’activitat turística, ha actualitzat els requisits de classificació i les característiques dels allotjaments turístics i ha eliminat prohibicions “innecessàries” per a afavorir la competitivitat en el sector.

4. El coronavirus posa en un estrès mai vist al sector turístic

L’evolució de virus Covid-19 a nivell mundial està alterant a la indústria turística global com res abans l’havia afectat. Conflictes bèl·lics d’escala mundial a banda, el coronavirus està donant una queixalada al sistema econòmic, inclòs el turístic.

5. Com es distribueix l’impost turístic a Catalunya?

La taxa turística catalana recaptarà molt poc aquest any. El sector de l’allotjament està sota mínims. Les pernoctacions han caigut en picat i molts establiments han restat tancats durant la temporada alta d’estiu. Però com es reparteixen els ingressos de l’impost turístic segons la previsió dels pressupostos?

6. Posem xifres a la importància del turisme

Les xifres del turisme a Espanya han estat espectaculars en les últimes dècades. És coneguda la seva importància en el PIB. Per cada 100 euros s’aporten 62 en altres sectors i per cada 100 llocs de feina se’n generen 67 d’addicionals.

7. Com canviaran les reserves de viatges per a l’estiu de 2021?

És difícil encertar amb les previsions de futur però una de les incògnites per al sector del turisme és conèixer com es comportarà la demanda després de la Covid-19.

8. “La gent no farà turisme fins que s’elimini el coronavirus”

L’economista Xavier Sala i Martín sosté la teoria que “mentre hi hagi virus no hi haurà economia” i per aquest motiu “la gent no farà turisme ni anirà a restaurants si el virus existeix, encara que estigui molt afeblit”.

9. Infodemia, el nou virus letal que afecta el turisme

El coronavirus o Covid-19 s’ha convertit en la primera infodemia de repercussió catastròfica. Les xarxes socials s’han transformat en una llançadora d’informació i desinformació a tot el món, que han circulat a unes velocitats sense precedents, alimentant el pànic, el racisme… i perjudicant greument el turisme.

10. Això del ‘covid free’ ja no preocupa al sector turístic

El que semblava una gran necessitat per poder reobrir l’activitat turística s’ha demostrat que no és tan necessari. El famós segell ‘covid free’ que havien de lluir els establiments d’allotjament, restauració o fins i tot museus i platges ja no és una prioritat.

Articles relacionats

Back to top button