superior

DestinacionsEmpreses

572 empreses i serveis turístics de la província de Barcelona rebran la Certificació Biosphere Sustainable Lifestyle

A l’any 2017 la Diputació de Barcelona i les seves marques turístiques Costa Barcelona, Paisatges Barcelona i Pirineus Barcelona, van rebre la certificació Biosphere que garantitzava la destinació turística com a sostenible. (Veure noticia a Comunicatur).
Més tard se li va sumar el reconeixement Gold Destination. La certificació es basava en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030.

A partir d’aquest moment la Diputació de Barcelona, juntament amb la Cambra de Comerç de Barcelona van desenvolupar una metodologia interna per garantir la qualitat i sostenibilitat de la gestió dels serveis turístics. Les diferents destinacions van anar accedint a la certificació i l’èxit va portar al programa Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere.
El ferm compromís de la Diputació va fer possible que cada cop més empreses i destinacions obtingueren la certificació. Aquest mateix any, 664 empreses han rebut el Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere com podeu veure AQUÍ.

Nova certificació Biosphere Sustainable Lifestyle

A partir del 2022 les empreses i serveis turístics que s’han adherit al programa rebràn una nova certificació que substitueix el distintiu “Biosphere Commited Entity”.
La nova certificació, anomenada Biosphere Sustainable Lifestyle permet a les empreses desenvolupar plans de sostenibilitat a través de la selecció de més de 400 activitats i accions sostenibles vinculades a les 169 fites de l’Agenda 2030.
Les 572 empreses i serveis turístics vinculades a la Destinació Barcelona de la Diputació de Barcelona que aquest any s’han adherit al programa ja rebrán aquesta nova certificació.

La certificació Biosphere que atorga l’Institut de Turisme Responsable és la que té més credibilitat del món. Recentment un estudi de la universitat canadenca de Sherbrooke, en col·laboració amb Tourisme Durable Quebec, l’ha designat com la més completa i amb més garantia després d’analitzar les diferents eines i metodologies de certificació en línia dirigides al desenvolupament sostenible de les empreses.

L’informe destaca que la certificació, que ha obtingut una puntuació del 100 %, té una gran capacitat d’adaptació, la qual cosa permet que qualsevol empresa de l’àmbit turístic pugui utilitzar-la. També remarca la seva accessibilitat, transparència i el seu reconeixament internacional. Es calcula que més de 30 milions de turistes visiten destinacions i empreses amb el segell Biosphere.

Articles relacionats

Back to top button