superior

Destinacions

La Diputació de Barcelona obté la certificació Biosphere com a destinació turística sostenible

La Diputació de Barcelona ha obtingut la certificació BIOSPHERE RESPONSIBLE TOURISM, una certificació que mesura la contribució del sector turístic als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, la Carta Mundial de Turisme Sostenible +20 i les directrius de la Cimera del Clima de París.

La certificació Biosphere l’atorga l’Institut de Turisme Responsable, un organisme independent que va néixer arran de la Conferencia Mundial de Turisme Sostenible celebrada a Lanzarote el 1995. Està afiliat a la Organització Mundial del Turisme (OMT) i també està vinculat a la UNESCO, amb qui manté un memoràndum conjunt. El Consell Científic de l’Institut està format per acadèmics i experts internacionals de diverses disciplines. L’Institut va desenvolupar el Sistema de Turisme Responsable, d’abast internacional i que mitjançant un conjunt de normes que estableixen uns objectius concrets, identificables i mesurables, atorga la marca Biosphere Responsible Tourism, de les quals hi ha dos marques, una per la industria i un altre per les destinacions.

Les tres marques de la Diputació de Barcelona, certificades
La certificació engloba a les tres marques turístiques de la Diputació: Costa Barcelona, Paisatges Barcelona i Pirineus Barcelona. Significa que aquestes marques apliquen amb èxit sis criteris concrets en les seves polítiques turístiques: Gestió sostenible, Desenvolupament econòmic i social, Conservació i millora del patrimoni cultural, Conservació ambiental, Qualitat i seguretat i Implicació del visitant. La Diputació te la intenció que el segell serveixi de base per elaborar un Pla d’Acció pels pròxims tres anys en matèria de Sostenibilitat Turística.

A Catalunya ja havien obtingut anteriorment aquesta certificació Catalunya i les ciutats de Barcelona i Sitges, però la Diputació de Barcelona és la primera demarcació catalana en rebre-la.

Articles relacionats

Back to top button