superior

DestinacionsEmpreses

664 empreses reben el distintiu “Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere”

Ja és prou conegut el lideratge de la Diputació de Barcelona amb la certificació Biosphere, que atorga l’Institut de Turisme Responsable, des que la va obtenir a l’any 2017. (Veure notícia a Comunicatur). També la Cambra de Comerç de Barcelona es va certificar a l’any 2017. L’Ajuntament de Barcelona i el Consorci Turisme de Barcelona s’hi van incorporar al 2019.

La certificació basa la seva metodologia en el treball al voltant dels 17 objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Precisament la Diputació i la Cambra són les responsables d’impulsar el distintiu “Compromís per la Sostenibilitat Turística Barcelona Biosphere”. Gràcies a l’esforç de la Diputació cada cop hi ha més destinacions turístiques i empreses implicades. Així, aquest mes de maig un total de 664 empreses han rebut el distintiu “Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere”. Ha estat en el transcurs d’un acte celebrat al HubDigital de la Cambra de Comerç de Barcelona.

De les 664 empreses, 416 han renovat la certificació i 248 s’han incorporat al programa. L’objectiu és reconèixer a les entitats que aposten per una gestió respectuosa amb el canvi climàtic, el medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic de la ciutat i comarques de Barcelona.

El resum dels distintius atorgats enguany és el següent:
• 664 empreses a tota la província
• 229 de la ciutat i 435 a 157 municipis de les 12 comarques de Barcelona:
48 Alt Penedès
18 Anoia
26 Bages
42 Baix Llobregat
229 Barcelonès
35 Berguedà
76 El Maresme
61 Garraf
7 Moianès
47 Osona
32 Vallès Occidental
43 Vallès Oriental
• Les empreses per categories:
23 destinacions, 5 espais naturals protegits, 36 platges, 2 ports esportius, 27 agències de viatges, 42 oficines de turisme, 12 guies turístics, 12 empreses de transport turístic, 107 hotels, 33 allotjaments rurals, 67 allotjaments turístics, 8 càmpings, 29 cellers, 26 comerços, 30 restaurants, 3 wellness, 50 museus, 26 empreses d’experiències, 7 empreses de turisme actiu, 19 esdeveniments, 3 palaus de congressos i 77 empreses dedicades a altres serveis.

Incorporació del segell Safe Travels

Aquest any hi ha una important novetat: com a conseqüència de la pandèmia s’han incorporat noves mesures que fan referència a la seguretat sanitària. Així el Compromís s’adapta a l’era post-COVID incorporant el segell Safe Travels del World Travel & Tourism Council que estableix protocols per a un viatge segur. El segell és el primer homologat a escala mundial i reconeix a qualsevol país del món les empreses, entitats i destinacions que duguin a terme accions de prevenció i higiene contra la COVID-19.
Les empreses que obtenen el Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere poden demanar el segell Safe Travels al Consorci Turisme de Barcelona.

L’acte celebrat al HubDigital va comptar amb la participació de diverses personalitats, com ara la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido;  el regidor de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé; la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i el president del Comitè Executiu de Turisme de Barcelona, Eduard Torres.

Vull veure el vídeo de la jornada

Articles relacionats

Back to top button