superior

DestinacionsEmpreses

Publiquen el nou decret de guies de turisme que modifica l’activitat

El nou Decret de guies de turisme, que estableix un nou procediment per obtenir l’habilitació, s’ha sotmès a informació pública aquest mes de juliol.

L’activitat de guia de turisme és de lliure prestació excepte a l’interior dels monuments declarats ‘Bé Cultural d’Interès Nacional’ i dels museus inscrits al Registre de Museus de Catalunya. Aquells professionals que vulguin desenvolupar l’activitat de guia en alguns d’aquests espais han de disposar d’una habilitació atorgada o reconeguda per l’Administració de la Generalitat.

Fins ara les habilitacions de guia de turisme s’han obtingut després de superar un examen sobre coneixements vinculats a la història, la cultura, l’art, la geografia, l’ecològica… Durant anys no s’han convocat exàmens d’habilitació quedant restringida l’activitat de forma molt considerable.

Un dels arguments per canviar la normativa de guies és que un cop aconseguida l’habilitació via examen no es garanteix el reciclatge dels coneixements dels guies ja que es renovava automàticament.

En la nova normativa els professionals disposaran d’una habilitació lligada a la seva especialització segons les titulacions o aptituds que acreditin. Un guia de turisme podrà ser una persona especialitzada en patrimoni cultural, natural, immaterial, rutes temàtiques, literàries, insòlites, etc.

A més, les persones interessades podran presentar la sol·licitud de guia en qualsevol moment, sense necessitat d’esperar a la convocatòria d’un examen.

Un altra novetat sobre la normativa anterior és que per mantenir l’habilitació, cada quatre anys, els guies tindran una revisió dels seus requisits per exercir. L’administració catalana considera que d’aquesta manera es garanteix un servei de qualitat i l’habilitació comporta un segell de qualitat.

El Decret també inclou el procediment per a obtenir el reconeixement d’habilitacions expedides per altres comunitats autònomes de l’Estat espanyol o organismes oficials d’altres estats membres de la Unió Europea.

Consulta aquí el nou decret de guies de turisme

Articles relacionats

Back to top button