superior

AAVV i TTOO

Futuroscope tindrà un parc aquàtic aquest estiu

Aquascope tindrà tres espais indoor amb projeccions subaquàtiques i un espai a l’aire lliure

El conegut parc temàtic francès situat a Poitiers (departament de la Vienne, a la regió de Nova Aquitània), obrirà al juliol un parc aquàtic batejat com Aquascope.
Fidel a la seva filosofia de parc diferent, ja que les seves atraccions i espectacles es basen en la tecnologia, la imatge i sistemes audiovisuals i robòtics, el “univers Futuroscope” s’ampliarà d’aquesta manera amb un espai aqualúdic de nova generació, ple de sorpreses tecnològiques, com cinema aquàtic o un espai d’immersió únic a Europa.

El nou parc es divideix en una oferta a l’aire lliure de 1.500 m2, amb una platja i piscina d’estiu, bar i gandules per a relaxar-se al sol i un espai indoor de més de
6.000 m2 de superfície que serà la joia de la corona.

Distribuïts en tres zones, trobarem l’espai Sensations amb 8 tobogans amb diferents efectes vertiginosos, un d’ells únic a Europa i una piscina d’ones; l’espai Immersion, on es barregen imatges, aigua i efectes especials i que comptarà amb un videomapping interactiu, projeccions per damunt i per sota de l’aigua i un cinema aquàtic, en el més pur estil de l’ADN de Futuroscope. Finalment hi haurà una zona de jocs per als més petits, a partir de tres anys, l’oferta dels quals gira entorn d’un pop anomenat Kraki. I tot això amb una aigua a 29oC de temperatura.

La capacitat d’Aquascope és de 1.500 persones. Les entrades seran independents de les del parc, però probablement hi haurà ofertes combinades i també seran comissionables per a les agències de viatges.
Aquascope porta incorporada una política de màxima preservació dels recursos hídrics, amb reducció del 30% del consum per visitant que va unit a una gestió global dels residus, que suposarà fins i tot un centre de classificació propi en el 2025.

Teniu més informació AQUÍ.

Una inversió de 300 milions d’euros en 5 anys

Futuroscope, que va ser creat pel departament francès de la Vienne, es va inaugurar el 1987. Des de llavors s’ha anat renovant contínuament, amb noves i suggeridores atraccions i cinemes. No obstant això, la major inversió en la història del parc s’ha destinat a Aquascope: 60 milions d’euros. Això significa tres vegades més de les inversions que s’han realitzat per a algunes de les atraccions més espectaculars, com Caçadors de Tornados, designada “Millor atracció del món – THEA Award 2022”, que va representar 20 milions d’euros d’inversió.

I és que, des de principis de 2011, la Compagnie des Alpes és el primer accionista del parc. Es tracta d’una gran empresa, especialitzada en la gestió de zones d’esquí a França, com Tignes o Val d’Isère i en destins d’oci. Tenen presència en una desena de parcs temàtics i d’oci, com per exemple el Parc Asterix. La Compagnie des Alps va apostar fort per Futuroscope, renovant atraccions o creant-ne algunes noves que han estat premiades internacionalment.

La gran fase d’inversió, denominada “Visió 2025” abasta el període 2020-2025. Compta amb 300 milions d’euros, que s’han repartit en aquests cinc anys de la manera següent: Objectiu Mart, la primera i única muntanya russa del parc (2020); nou espectacle nocturn (2021); nova atracció Caçadors de Tornados (2022); Station Cosmos, el primer hotel temàtic del parc, que representa una estació espacial i que les habitacions simulen una nau espacial (2022); nova atracció Étincelle: la maledicció de l’òpal negre (2023); nou hotel Ecolodgee, basat en la naturalesa i l’ecologia, dotat de lodges independents (2023) i enguany Eclipsi, un robòtic xou que és un espectacle en viu entre un actor i un braç mecànic i Aquascope. El pla finalitzarà el 2025, amb la creació d’una altra nova atracció, Missió Bermudes.

Futuroscope també ha anat sumant objectius mediambientals, com la neutralitat de carboni, el 100% d’electricitat generada per energies renovables i mobilitat elèctrica; producció fotovoltaica per a l’autoconsum, una cladera de biomassa; bombes de fred i calor i la compensació de la petjada de carboni amb la plantació de 27 hectàrees de boscos en proximitat.

Per tot això el públic mai li ha donat l’esquena. L’any 2023 va tenir un total d’1.970.000 visitants (rècord dels últims 25 anys) i 125 milions de facturació.

També és important recordar que des d’abril i fins l’octubre hi ha un vol directe de Barcelona a l’aeroport de Poitiers, operat per Ryanair, dues vegades per setmana.

Articles relacionats

Back to top button