superior

Destinacions

L’èxit del turisme esportiu fa oblidar el turisme de borratxera

Lloret de Mar i Salou han estat el motor de la transformació de les destinacions madures amb una oferta alternativa que ha ampliat el ventall de la seva clientela. Han estat les grans impulsores del turisme esportiu com a alternativa al denominat turisme de borratxera. Aquesta passada Setmana Santa les competicions esportives a la Costa Brava i la Costa Daurada han portat milers de nens i nenes de clubs de tot el món a passar una setmana de torneigs acompanyats de les seves famílies.

A la Costa Brava ha destacat el campionat MIC de futbol que ha aplegat 8.000 jugadors amb les seves respectives famílies procedents de 39 països i més de 400 equips. Per calibrar l’abast d’aquest esdeveniment una dada: s’han disputat partits en 40 seus de la Costa Brava. A la Costa Daurada han estat més de 40.000 persones les que han participat en desenes de competicions esportives per a joves, des del futbol, el basquet, el handbol o el voleibol, entre les més practicades. El Mare Nostrum Easter Cup és la més multitudinària.

Fa molts anys que es va iniciar aquesta alternativa turística que permetia obrir hotels i omplir-los amb una clientela més familiar allunyada del criticat turisme de borratxera. Si Catalunya ha continuat baten rècords de creació de llocs de treball i reduint l’atur el mes de març és en bona part perquè el sector turístic ha continuat reformulant-se, creant atractius i esdeveniments que generen activitat. El sector serveis ha estat el que ha contribuït amb més afiliacions a la seguretat social sobre la resta de sectors econòmics i el turisme és un dels màxims responsables.

Articles relacionats

Back to top button