superior

EstudisReportatges

Un Mundial de Futbol per a un milió de turistes

Qatar aprofita la celebració de la Copa Mundial de Futbol 2022 per posar a prova les seves infraestructures d’allotjament. Més d’un milió de persones visitaran el petit estat durant les quatre setmanes de celebració de la competició.

Es tracta d´un gran repte ja que la seva oferta hotelera és escassa per a un esdeveniment d´aquesta magnitud. El país ja ha activat tota mena de fórmules per albergar els centenars de milers de visitants. Aficionats de tot el món ja són a Qatar, encara que cal veure si els estadis completaran el seu aforament. Ja a la cerimònia i partit inaugural es va poder comprovar com al descans que jugava la selecció amfitriona gairebé la meitat dels espectadors van marxar deixant les seves localitats desertes.

Aquesta és una Copa del Món diferent, plena de crítiques i controvèrsies lligades a qüestions extraesportives. Tot i això, els turistes futbolístics de països com Brasil, Argentina, Anglaterra, Mèxic o França s’estan desplaçant en massa. L’organització no ha explicitat quants establiments estan allotjant els aficionats però la construcció d’espais provisionals és l’única opció per complementar els escassos hotels del país (entre 300 i 400). Els creuers i construccions flotants són la fórmula més utilitzada. Desenes estan acollint els turistes.

Una altra alternativa l’està donant Dubai i la resta d’Emirats del golf que aprofiten l’escassetat del seu veí per convertir-se en destinació allotjativa de milers de seguidors. Dubai està oferint activitats i espais específics per als aficionats que durant tot el Mundial es desplaçaran un mínim de 3 vegades fins a Qatar. La connectivitat aèria s’ha disparat per actuar com a shuttle.

Articles relacionats

Back to top button