superior

abajo

Mercats

El turisme halal mou 1.000 milions a Espanya

Un dels propers reptes del sector turístic espanyol és adaptar-se al turisme `halal’. Més de dos milions de musulmans visiten Espanya cada any i generen un negoci estimatg en 1.000 milions d’euros.

Milions de creients musulmans, un terç de la població mundial, es regeixen per preceptes que sota el terme ‘halal’ s’identifica allò que l’Islam els permet sobre vestimenta i modals, llenguatge, aliments… Tenir en compte aquestes necessitats dels turistes musulmans és una oportunitat atenent també a la seva procedència, països en via de desenvolupament econòmic i per tant, amb expectatives de viatjar.

El turisme halal està en progressió ràpida a nivell global. En l’última edició de Fitur, durant una conferència sobre aquest segment, els experts estimaven una despesa en viatges de gairebé 220.000 milions d’euros en 2019. En el mateix fòrum van informar que Espanya és un dels deu primeres destinacions considerats ‘muslin friendly’. Turistes provinents de Kuwait, Emirats Àrabs, Aràbia Saudita o Tailàndia són exemples de comprats emissors musulmans amb una elevada despesa en destinació i trobar atributs que certifiquin l’oferta com halal serà una gran oportunitat de diferenciació.

Cada vegada seran més els turistes procedents de països musulmans que exigiran una experiència adaptada als seus desitjos i necessitats personals. No sempre aquests desitjos van vinculats a aspectes alimentosos acceptats per la seva religió. L’absència d’alcohol i jocs d’atzar i l’existència d’instal·lacions per a l’oració serien necessitats reclamades. A Espanya a penes es comercialitzen allotjaments amb certificació halal i ja existeixen iniciatives per desenvolupar una plataforma per integrar aquesta oferta. Agències de viatges i turoperadors d’Orient Mitjà ja busquen destinacions ‘muslim friendly’ per oferir als seus clients. Els musulmans ja suposen un 10% de la despesa mundial en turisme.

Articles relacionats

Back to top button