superior

AllotjamentEstudis

Primeres estadístiques a la UE sobre reserves a través de plataformes d’economia col·laborativa

Eurostat, l’oficina estadística de la Unió Europea, ha publicat les primeres dades d’un estudi que analitza les reserves d’allotjament en habitatges realitzades a través de plataformes. El resultat és fruit de l’acord al què va arribar la Comissió Europea amb Airbnb, Booking, Expedia Group i Tripadvisor el març de 2020 per establir una col·laboració amb Eurostat.

L’estadística mostra el nombre de nits reservades a través d’aquestes quatre plataformes en la tipologia d’allotjament més complicada de controlar com és el lloguers de cases de vacances, apartaments i habitacions en edificis privats. La Comissió reconeix que aquesta oferta sovint està fora de l’abast dels registres i enquestes de turisme existents.

En 2019 els hostes van passar més de 554 milions de nits en un allotjament reservat a través d’Airbnb, Booking, Expedia Group o Tripadvisor a la UE. Això vol dir que, en un dia promig, al voltant de 1,5 milions d’hostes van dormir en un llit reservat a través d’una d’aquestes quatre plataformes. El nombre de pernoctacions en aquest tipus d’allotjaments va créixer un 14% entre 2018 i 2019.

Les principals ciutats reservades a aquestes plataformes:

París (15,1 milions de nits)
Barcelona (11,3 milions)
Roma (10,4 milions)
Lisboa (10,5 milions)
Madrid (8,3 milions).

Els cinc països de destinació més populars:

Espanya (112 milions de pernoctacions)
França (109 milions)
Itàlia (83 milions)
Alemanya (40 milions)
Portugal (33 milions)

En 2019, tres regions van representar el 13% del total de nits reservades a la UE a través de les quatre plataformes. Aquestes regions més populars de la UE van ser:

Andalusia (26 milions)
Croàcia Adriàtica (25 milions)
Catalunya (21 milions).

Aquí les dades completes que cobreixen més de 200 ciutats europees i totes les regions i països

Articles relacionats

Back to top button